Categorie:

PocketBook Basic Lux 4

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
8
Expert ScoreLees recensie

De PocketBook Basic Lux 4 is een betaalbare e-reader met een 6-inch E Ink-scherm, ingebouwde schermverlichting en 8 GB opslag. Ondersteunt microSD-uitbreiding en meer dan 20 bestandsformaten, inclusief EPUB en PDF. Perfect voor de casual lezer die op zoek is naar een eenvoudig, lichtgewicht apparaat.

PocketBook Basic Lux 4 review: een budgetvriendelijke e-reader met verrassend veel kracht

De PocketBook Basic Lux 4 is een van de meest betaalbare e-readers op de markt, maar goedkoop betekent niet altijd inferieur. Met deze vierde versie van de Basic Lux-serie belooft PocketBook een eenvoudig, gebruiksvriendelijk apparaat dat doet wat het moet doen: zorgen voor een aangename leeservaring. In deze uitgebreide review onderzoeken we of de PocketBook Basic Lux 4 een waardevolle toevoeging is aan het aanbod van budgetvriendelijke e-readers.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De PocketBook Basic Lux 4 heeft een simpel, maar effectief ontwerp. De behuizing is gemaakt van lichtgewicht plastic, waardoor de e-reader gemakkelijk in de hand ligt en prettig is voor langere leesperiodes. Met een gewicht van slechts 155 gram en een dun profiel past het apparaat comfortabel in je tas of zelfs in een jaszak. De knoppen voor het omslaan van pagina’s bevinden zich aan de onderkant van het scherm, wat een klassiek gevoel geeft en handig is voor mensen die liever niet het touchscreen gebruiken om door boeken te bladeren. Hoewel de behuizing niet zo premium aanvoelt als die van duurdere modellen, is de bouwkwaliteit degelijk en duurzaam.

Scherm en leeservaring

De PocketBook Basic Lux 4 beschikt over een 6-inch E Ink Carta-scherm met een resolutie van 758 x 1024 en 212 ppi. Dit is niet zo hoog als de 300 ppi die je op premium e-readers vindt, maar voor de meeste lezers zal de tekst nog steeds scherp en helder genoeg zijn. De E Ink-technologie zorgt ervoor dat het scherm goed leesbaar is in fel licht, zonder reflecties of schitteringen. Dit maakt het een geweldige keuze voor lezers die graag buiten lezen of in goed verlichte ruimtes.

Een belangrijke toevoeging in deze nieuwe versie is de ingebouwde schermverlichting. Deze functie is handig voor lezen in het donker of in omgevingen met weinig licht. Hoewel de helderheid niet aanpasbaar is naar warmere tinten, is de verlichting gelijkmatig verdeeld en vermoeit het de ogen niet.

Batterijduur en opladen

Met de PocketBook Basic Lux 4 kun je wekenlang lezen op één enkele lading. Dankzij het energiezuinige E Ink-scherm verbruikt het apparaat slechts minimale energie. PocketBook claimt dat de batterij van 1300 mAh voldoende is voor maximaal een maand leesplezier, afhankelijk van hoe vaak je het apparaat gebruikt en hoe helder je de verlichting instelt. Het opladen gebeurt via een micro-USB-poort, wat jammer is gezien de overstap van veel apparaten naar USB-C. Toch is de oplaadtijd van 2-3 uur vrij standaard voor e-readers in deze prijsklasse.

Opslag en connectiviteit

Met 8 GB aan interne opslag heb je voldoende ruimte om honderden, zo niet duizenden boeken op te slaan. Voor de gemiddelde gebruiker is dit meer dan genoeg, maar als je behoefte hebt aan extra opslagruimte, ondersteunt de PocketBook Basic Lux 4 microSD-kaarten tot 32 GB. Dit is een groot voordeel, vooral voor mensen die uitgebreide boekencollecties willen meenemen of veel PDF-bestanden lezen.

De e-reader heeft geen ingebouwde Wi-Fi-verbinding, wat betekent dat je geen boeken rechtstreeks kunt downloaden vanaf online boekwinkels. In plaats daarvan moet je boeken via een USB-kabel overzetten vanaf een computer of via de microSD-kaart. Hoewel dit misschien een nadeel lijkt, houdt het de kosten van het apparaat laag, wat voor veel gebruikers de doorslag kan geven.

Extra functies

Een van de sterke punten van PocketBook-e-readers is hun brede ondersteuning voor bestandsformaten, en de Basic Lux 4 is daarop geen uitzondering. Het apparaat ondersteunt meer dan 20 verschillende bestandsformaten, waaronder EPUB, PDF, MOBI, FB2, en meer. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot een specifiek ecosysteem zoals bij de Kindle, en je hebt meer flexibiliteit in het gebruik van verschillende digitale boeken en documenten.

Daarnaast biedt de e-reader enkele handige extra functies, zoals een ingebouwde woordenboekfunctie, wat vooral nuttig is voor het lezen van boeken in vreemde talen. De PocketBook Basic Lux 4 beschikt ook over een browser, maar gezien het ontbreken van Wi-Fi-connectiviteit is dit niet bijzonder bruikbaar. Desondanks is het een leuk extraatje voor degenen die hun e-reader soms op andere manieren willen gebruiken.

Prijs

Met een prijskaartje dat aanzienlijk lager is dan veel van zijn concurrenten, is de PocketBook Basic Lux 4 een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare e-reader zonder in te leveren op essentiële functies. Voor iets meer dan €100 krijg je een degelijke e-reader met een verlicht scherm, uitgebreide bestandsformaatondersteuning en voldoende opslagruimte voor je boeken. Dit maakt het een geweldige keuze voor zowel beginnende e-readergebruikers als voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig apparaat voor onderweg.

8Expert Score
De PocketBook Basic Lux 4 is een e-reader die zich richt op lezers die op zoek zijn naar een betaalbare en eenvoudige manier om digitaal te lezen. Hoewel het niet de premium functies van duurdere modellen biedt, zoals een hogere resolutie of waterbestendigheid, maakt het dit goed met een aangename leeservaring, uitgebreide bestandsformatenondersteuning en een aantrekkelijk prijskaartje. Voor de casual lezer die vooral een no-nonsense apparaat wil zonder overbodige extra's, is de PocketBook Basic Lux 4 een uitstekende keuze.
Ontwerp en bouwkwaliteit
7
Scherm en leeservaring
7
Batterijduur
9
Opslag en connectiviteit
8
Extra functies
8
Prijs
9
Pluspunten
  • Betaalbare prijs.
  • Ingebouwde schermverlichting voor lezen in het donker.
  • Brede ondersteuning voor bestandsformaten.
  • Uitbreidbare opslag via microSD-kaarten.
  • Licht en compact ontwerp, gemakkelijk mee te nemen.
- Minpunten
  • Lage resolutie vergeleken met duurdere e-readers.
  • Geen Wi-Fi-connectiviteit voor directe downloads.
  • Opladen via micro-USB in plaats van USB-C.
  • Geen aanpasbare kleurtemperatuur voor schermverlichting.
  • Beperkte premium functies zoals waterbestendigheid.

Gebruikers recensie

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Lees recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “PocketBook Basic Lux 4”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Reader expert
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0