Categorie:

Kobo Elipsa 2E

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
8.5
Expert ScoreLees recensie

De Kobo Elipsa 2E is een premium e-reader met een 10,3-inch E Ink Carta 1200-scherm, 32 GB opslag en een batterijduur van meerdere weken. Inclusief een drukgevoelige stylus voor notities en schetsen. ComfortLight PRO-technologie voor comfortabel lezen in elke omgeving. Wi-Fi en Bluetooth-connectiviteit, plus integratie met OverDrive en Dropbox voor gemakkelijke documentbeheer. Gemaakt van gerecycled plastic​.

Kobo Elipsa 2E: De alles-in-één e-reader

De Kobo Elipsa 2E is niet zomaar een e-reader; het is een veelzijdige lees- en notitietool die speciaal ontworpen is voor de echte boekenliefhebber en professionele gebruiker. Met zijn indrukwekkende scherm, uitgebreide functies en milieuvriendelijke ontwerp is de Elipsa 2E een sterke concurrent op de markt van premium e-readers. Maar biedt deze e-reader echt alles wat hij belooft? Laten we het in detail bekijken.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Kobo Elipsa 2E valt op door zijn strakke en moderne ontwerp, met een behuizing gemaakt van 85% gerecycled plastic, waarvan een deel afkomstig is uit ocean-bound afval. Dit maakt het een uitstekende keuze voor milieubewuste gebruikers. Het apparaat voelt solide aan en heeft een premium uitstraling dankzij de glazen voorplaat en de verbeterde textuur op de achterkant, die minder gevoelig is voor vingerafdrukken​.

Scherm en leeservaring

Het 10,3-inch E Ink Carta 1200-scherm is een van de belangrijkste kenmerken van de Elipsa 2E. Met een resolutie van 1404 x 1872 pixels en een pixeldichtheid van 227 PPI, biedt het scherm scherpe en heldere tekstweergave. De ComfortLight PRO-technologie, die zowel warme als koele kleurtemperaturen ondersteunt, zorgt ervoor dat je zowel overdag als ’s avonds comfortabel kunt lezen. Dit scherm is ideaal voor zowel lezen als het maken van aantekeningen, waarbij de Kobo Stylus 2 zorgt voor een soepel en natuurlijk schrijfgevoel​.

Batterijduur en opladen

De batterijduur van de Elipsa 2E is indrukwekkend en gaat, afhankelijk van het gebruik, meerdere weken mee op een enkele lading. Het opladen gebeurt via USB-C, wat tegenwoordig de standaard is en relatief snel verloopt. Dankzij het efficiënte Linux-besturingssysteem is het energieverbruik goed geoptimaliseerd, zelfs bij intensief gebruik van de stylus en Wi-Fi​.

Opslag en connectiviteit

Met 32 GB interne opslag biedt de Elipsa 2E voldoende ruimte voor duizenden e-books, aantekeningen en documenten. De e-reader ondersteunt Wi-Fi en Bluetooth, wat het gemakkelijk maakt om audioboeken te beluisteren via draadloze hoofdtelefoons. Er is ook ondersteuning voor Dropbox en binnenkort Google Drive, zodat je documenten eenvoudig kunt synchroniseren​.

Extra Functies

De Kobo Elipsa 2E blinkt uit in veelzijdigheid dankzij functies zoals notities maken en schetsen direct op het scherm. De meegeleverde Kobo Stylus 2 is drukgevoelig en heeft een ingebouwde gum en highlight-knop, waardoor het ideaal is voor intensief gebruik. De Elipsa 2E ondersteunt ook audioboeken, wat bijdraagt aan een complete leeservaring. Een ander voordeel is de compatibiliteit met verschillende cloudservices zoals Dropbox​.

Prijs

De Kobo Elipsa 2E bevindt zich in het hogere prijssegment, wat te verwachten is gezien de omvangrijke functies en de premium bouwkwaliteit. Voor serieuze lezers en professionals die behoefte hebben aan een e-reader met uitgebreide notitiefuncties, is deze prijs echter gerechtvaardigd​.

8.5Expert Score
De Kobo Elipsa 2E is een uitstekende keuze voor serieuze lezers die op zoek zijn naar een alles-in-één apparaat. Het combineert een groot, helder scherm met handige functies zoals notities maken en documentbeheer. Hoewel de prijs hoger ligt, krijg je een e-reader die veelzijdig, gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk is. Het is de perfecte metgezel voor iedereen die meer wil dan alleen lezen.
Ontwerp en bouwkwaliteit
9
Scherm en leeservaring
9
Batterijduur
8.5
Opslag en connectivitei
8
Extra functies
9.5
Prijs
6.5
Pluspunten
  • Groot 10,3-inch E Ink Carta-scherm.
  • Duurzaam ontwerp met gerecycled materiaal.
  • Inclusief Kobo Stylus 2 voor notities en schetsen.
  • Lange batterijduur.
  • ComfortLight PRO voor comfortabel lezen.
- Minpunten
  • Geen uitbreidbare opslag.
  • Iets zwaarder dan standaard e-readers.
  • Hogere prijsklasse.
  • Oplaadtijd is langer dan bij kleinere modellen.
  • Niet waterdicht, in tegenstelling tot andere Kobo-modellen.

Gebruikers recensie

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Lees recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Kobo Elipsa 2E”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Reader expert
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0